Joós Andrea

tanarnokerem@gmail.com

teacher, trainer, science communicator

Szervmandalák — rendelésre

"Elképesztő alkotások születnek, ha egy biológiatanár úgy dönt, nem csak a táblára rajzol. Joós Andrea szervmandalái nem csak informatívak, hanem elbűvölőek. A magyar népi motívumvilág és az anatómia birodalmának ötvözéséből született Szervmandala sorozatot mindenkinek ismernie kell. Ha tehetném, minden orvosi rendelő falát ezekkel dekorálnám." David Green medical illustrator (See English below.) 

tudo joos andrea.png

Matyó tüdő, ormánsági szem, kalocsai vese...

...csak néhány izgalmas alkotás, a Szívtetkó Szervmandalák sorozatból. A rajzoknak nem csak  gyönyörködtetés, hanem informálás is a célja. A magas anatómiai igénnyel készített illusztrációk kis és nagy méretben is megvásárolhatók, külön rendelésre egyedi falrajz formájában is.

„A magyar népi motívumvilág szerintem a vérünkben van — ahogy a népdalokat, ezeket is rögtön felismerjük és vonzódunk hozzájuk.” — mondja az egyedi stílus kapcsán Andrea. Némelyik rajzán kifejezetten csak egy tájegység motívumvilágával dolgozik, a legtöbb rajzán azonban ötvözi őket, és a ma már kifejezetten elterjedt „zentangle” mozgalomból is merít. „Engem lenyűgöz az emberi szervezet szépsége, logikája, szerettem volna megmutatni a nagyközönségnek is.”

Rendelhető munkák:

szivtetko_joos_andrea.jpg

Falrajz, szekkó, freskó

Kültéren és zárt térben is mutatós, minimum egy négyzetméteres fali rajzok egyéni rendelésre.

noi szervmandala joos andrea.png

Fali kép, print, textil

Lakások, szobák, termek, rendelők, várók díszítése egyedi rajzokkal vagy printekkel.  A díszitendő tér stílusától és méretétől függően a hodozó lehet papír, fa vagy textil.


Portfolio részlet:

Organ-mandalas

These drawings have two purposes: to delight and to inform. Andrea’s artwork is directly inspired from her studies especially in the field of anatomy, as she builds her art portfolio right along with the list of scientific experiences that infuse her pieces with her signature style. She uses and re-uses Hungarian folk motives with a brave and delicate hand.

Andrea’s artwork reflects the unique beauty and logic of each organ she draws. Her iconic Heart design were inspired by her love for her aunt who survived a severe heart attack. Her own route with Edometriosis brought about beautiful patterns and delicate depicting of female organs. Her work is most known for its clear and elegant ink-drawing, creative use of Hungarian folk motives, and a blend of hand-drawn mandalas and clean anatomically descriptive style.


fel

Joós Andrea