Joós Andrea

tanarnokerem@gmail.com

teacher, trainer, science communicator

Science Communication

A tudománynépszerűsítés, tudománykommunikáció hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az alábbi programok és felületek aktív szereplőjeként (zsűritagként vagy szerzőként) elképesztően szuper emberekkel dolgozhatok azért, hogy a tudományos gondolkodásmód és témák közérthetően és szórakoztató módon legyenek jelen a hétköznapjainkban:

FameLab -- a zsűri munka közben

FameLab

A Magyar Tudományos Akadémia és a British Council Hungary programja a világ vezető tudománykommuni-kációs versenye. Célja, hogy megtalálja azokat az embereket, akik a 21. század közönsége számára inspirálóan és izgalmasan tudnak beszélni a tudományos témákról. (Fotó: MTA)

tudománynépszerűsítő blog

tudománynépszerűsítő blog

Élménybiológia

Tudománynépszerűsítő felület, melyen minden nap új, izgalmas érdekességekkel lepi meg az olvasókat. A több mint 24.000 követővel rendelkező oldal elsődleges célja, hogy olyanokhoz is közelebb hozza a természettudományokat, akik nem feltétlenül vonzódtak az ilyen témákhoz.

SCIndikátor -- a zsűri és a nyertesek

SCIndikátor

A SCIndikátor egy  tudomány-kommunikációs program, melynek célja, hogy felkutassa a tudomány új arcait: olyan egyetemistákat és Phd hallgatókat, akik a 21. század közönsége számára lebilincselően, és inspirálóan mesélnek tudományos és tech szenvedélyükről, kutatási területükről. 


Felkérő levél a Magyar Tudományos Akadémia elnökétől


fel

Joós Andrea