Joós Andrea

tanarnokerem@gmail.com

teacher, artist, science communicator

Online vásárlás:

Szívtetkó szervszínező

Organmandala coloring book

Szívtetkó póló

Heart with Love T-shirt

Szív anatómia textilzsák

Heart with Love tote bag

Szervmandala ékszerek

organ-mandala jewelry

Szervmandala printek

Organmandala prints, originals

Egyedi rendelés, eredeti rajzok

Originals, wall-paint on order


A fenti webshop mellett az alábbi oldalakon is elérhetőek az illusztrációimmal készített tárgyak: a Redbiubble és a Society6 világszerte több százezer művésznek ad otthont, akik az eredeti műveiket feltöltve több ezer prémium fogyasztási cikket tesznek különlegessé. A dizájner bútoroktól az ülőpárnán és a zuhanyfüggönyön át a falióráig minden megtalálható náluk:

Redbubble bolt

shop online at Redbubble


Society6 bolt

shop online at Society6


„A magyar népi motívumvilág szerintem a vérünkben van — ahogy a népdalokat, ezeket is rögtön felismerjük és vonzódunk hozzájuk.” — mondja az egyedi stílus kapcsán Andrea. Némelyik rajzán kifejezetten csak egy tájegység motívumvilágával dolgozik, a legtöbb rajzán azonban ötvözi őket, és a ma már kifejezetten elterjedt „zentangle” mozgalomból is merít. „Engem lenyűgöz az emberi szervezet szépsége, logikája, szerettem volna megmutatni a nagyközönségnek is.” tud.com tudománykommunikációs blogszivtetko_joos_andrea.jpg

Portfolio részlet:

Organ-mandalas

These drawings have two purposes: to delight and to inform. Andrea’s artwork is directly inspired from her studies especially in the field of anatomy, as she builds her art portfolio right along with the list of scientific experiences that infuse her pieces with her signature style. She uses and re-uses Hungarian folk motives with a brave and delicate hand.

Andrea’s artwork reflects the unique beauty and logic of each organ she draws. Her iconic Heart design were inspired by her love for her aunt who survived a severe heart attack. Her own route with Edometriosis brought about beautiful patterns and delicate depicting of female organs. Her work is most known for its clear and elegant ink-drawing, creative use of Hungarian folk motives, and a blend of hand-drawn mandalas and clean anatomically descriptive style.


fel

Joós Andrea