Joós Andrea

tanarnokerem@gmail.com

teacher, artist, science communicator

Science Communication

Az Élménybiológia tudománnépszerűsítő felület mellett az alábbi programok aktív szereplőjeként (zsűritagként, tanácsadóként illetve előadóként) zseniális emberekkel dolgozhatok azért, hogy a tudományos gondolkodásmód és témák közérthetően és szórakoztató módon legyenek jelen a hétköznapjainkban:

famelab2_fit_640x10000.jpg

FameLab

A Magyar Tudományos Akadémia és a British Council Hungary programja a világ vezető tudomány-kommunikációs versenye. Célja, hogy megtalálja és támogassa azokat a tehetségeket, akik a 21. század közönsége számára inspirálóan és izgalmasan tudnak beszélni a tudományos témákról:

tudománynépszerűsítő blog

MEMO Science

Havonta megrendszett tudományos show, minden hónapban más témával, két előadóval, kvízzel, kisfilmmel, nevetéssel és sok érdekességgel. Szakmai tanácsadó és műsorvezető: Joós Andrea, védnök Barabási-Albert László. További információ a hivatalos honlapon:

SCIndikátor -- a zsűri és a nyertesek

SCIndikátor

A SCIndikátor tudomány-kommunikációs program célja, hogy felkutassa a tudomány új arcait: olyan egyetemistákat és Phd hallgatókat, akik a 21. század közönsége számára lebilincselően, és inspirálóan mesélnek tudományos és tech szenvedélyükről, kutatási területükről:
Felkérő levél a Magyar Tudományos Akadémia elnökétől


fel

Joós Andrea